Κολύμβηση: Χειμερινό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών

Φτάσαμε  αισίως στα μέσα της αγωνιστικής χρονιάς  . Μία αγωνιστική χρονιά που ακολούθησε δυο δύσκολα και περίεργα προπονητικά χρόνια .

Έφτασε λοιπόν  ο ΜΙΛΩΝΑΣ στο πιο σημαντικό αγωνιστικό γεγονός της χειμερινής περιόδου για την κολύμβηση . Πανελλήνιοι χειμερινοί αγώνες ανδρών γυναικών  .

Μια διοργάνωση που είχε δυο χρόνια να πραγματοποιηθεί όπως και πολλές άλλες διοργανώσεις . Τα  παιδιά της ομάδας μας όμως ήταν εκεί. Έδωσαν φυσικό και ψυχικό παρόν  αποδεικνύοντας ότι η αθλητική νοοτροπία είναι ένα από τα βασικά τους χαρακτηριστικά.

Ο Μίλωνας παρουσίασε μια από τις μεγαλύτερες αριθμητικά ομάδες των τελευταίων ετών (15 αθλητές )  και κατάφερε να έχει συμμετοχή σε 7 Μικρούς τελικούς και σε 6  Μεγάλους.

Οι αθλητές μας:

Κοκκοτα Εύα που κατάφερε και στα 3 ατομικά της αγωνίσματα να περάσει στο Μεγάλο τελικό και μια ανάσα μακριά από το μετάλλιο στα 200 πρόσθιο κατάφερε να κερδίσει  την 4η θέση, στα 100 και στα 50 πρόσθιο την 7η .

 Βεριγάκη Άννα που για πέντε  εκατοστά του δευτερολέπτου έχασε το μετάλλιο στα 50 πεταλούδα στο Μεγάλο τελικό, αγωνιζόμενη δίπλα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης  Ντουντουνάκη Άννα, κερδίζοντας την 4η θέση. Στον μικρό τελικό πήρε 2η θέση στα 100 πεταλούδα.

Καταμπάς Χρυσόστομος όντας φοιτητής της Γυμναστικής Ακαδημίας στην Κομοτηνή από φέτος, και μακριά από την καλύτερή του φυσική κατάσταση , κατάφερε να περάσει στο Μεγάλο τελικό και να φέρει την 8η θέση στα 200 ύπτιο , στον Μικρό τελικό την 3η θέση στα 100 ύπτιο και την 5η θέση στα 50 ύπτιο με ατομικό ρεκόρ. Βοήθησε επίσης την ομάδα μαζί με τους:   Βεριγάκη  Άννα , Κόκκοτα  Εύα και Δρακόπουλο Σταμάτη   να μπουν στον Μεγάλο τελικό στη σκυταλοδρομία 4Χ100 ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΙΚΗ mixed και να πάρουν την 5η θέση Πανελληνίως.

Χαρίτου Φωτεινή 5η θέση στο Μεγάλο τελικό στα 100 πρόσθιο, 6η στα 50 πρόσθιο και 7η θέση στα 200 πρόσθιο.

Ρηγακη Φένια με τις περισσότερες συμμετοχές σ’ αυτούς τους Χειμερινούς Αγώνες κατάφερε στο Μικρό τελικό στα 200 Μικτή ατομική να πάρει  την 5η θέση.

Θεόδωρου Ευαγγελία πρώτη φορά σε αγώνες κατηγορίας OPEN αγωνίστηκε και κατάφερε να περάσει στο Μικρό τελικό και να φέρει την 6η θέση στα 400 μικτή ατομική.

Δρακόπουλος Σταμάτης αγωνιζόμενος και αυτός για  πρώτη φορά σε κατηγορία OPEN κατάφερε ατομικό ρεκόρ στα 100 ελεύθερο , κατακτώντας την 7η θέση στον Μικρό Τελικό σε ένα από τα πιο απαιτητικά αγωνίσματα των Πανελληνίων Αγώνων .

Βενιέρη Αγγελική με ατομικό ρεκόρ και για πολύ λίγο εκτός μικρού τελικού στα 50 ελεύθερο. Βοήθησε επίσης την ομάδα μαζί με τις:   Ρηγάκη  Φένια , Κόκκοτα  Εύα και Βεριγάκη Άννα να μπουν σε ένα ακόμα Μεγάλο τελικό στη σκυταλοδρομία 4Χ100 ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΙΚΗ καταλαμβάνοντας την 6η θέση Πανελληνίως

Γερουλης Ζαχαρίας με ατομικό ρεκόρ στα 50 πρόσθιο και λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου  μακριά από τον Μικρό τελικό. Μέλος επίσης της σκυταλοδρομίας μας 4Χ100 ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

Αρκετά καλές  εμφανίσεις κι από τους: Χαρίτου Γεωργία, Ηλιάδη Ιωάννη, Γιαννακόπουλο Μάριο, Λέκκα Αλέξανδρο, Ταντούρη Φαίδρα, Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο και  Τζώρτζη Απόλλωνα.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε αυτά τα παιδιά που έδειξαν σθένος ανάλογο μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης και άντεξαν την πίεση των ημερών αυτών και ταυτόχρονα  είχαν  το ήθος και το ψυχικό απόθεμα  να στηρίξουν  τους συναθλητές τους όπου αυτό χρειάστηκε . Μια νέα προπονητική και αγωνιστική  περίοδος ξεκινά με ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες αλλά και με την ευχή για υγειά για όλα τα παιδιά του κόσμου.