1ο Κύπελλο ταχυτήτων κολύμβησης “ΝΙΚΟΣ ΓΚΡΕΚΑΣ”

 

Το Σαββατοκύριακο 1-2 Δεκεμβρίου 2018, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης, ο Μίλωνας σε συνεργασία με την ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος), διοργάνωσε κολυμβητικούς αγώνες στη μνήμη του Σπουδαίου Αθλητή και Προπονητή του Μίλωνα, ΝΙΚΟΥ ΓΚΡΕΚΑ.

Οι διακρίσεις του Νίκου ήταν πολλές. Πανελληνιονίκης, μέλος των προεθνικών ομάδων και Βαλκανιονίκης. Είναι ο πρώτος που χάρισε στο Μίλωνα νίκες και βαθμούς για να ακολουθήσουν τόσα  άλλα παιδιά που έχουν οδηγήσει τον Σύλλογο μας, να είναι ένα σωματείο που έχει επάξια κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση στο χώρο της κολύμβησης.

Ο Νίκος έγινε κολυμβητής με προπονητή τον Στέλιο Ελαιοδώρου, έγινε αθλητής και Πρωταθλητής με προπονητή τον Χρήστο Μπάθα και την Δάφνη Καπετανάκη, και Προπονητής με τον τον “Δάσκαλο” Γιάννη Αλεξάκη. Και οι τέσσερις αυτοί σημαντικοί άνθρωποι ήταν εκεί το Σάββατο 1/12 για να τιμήσουν αυτό το χαμογελαστό παιδί που εκτός από εξαιρετικός αθλητής και προπονητής διακρίθηκε και για το ήθος του και την αγάπη του για τα νέα παιδιά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μίλωνα, επ’ ευκαιρία των αγώνων, βράβευσε τους πιο πάνω προπονητές που μέχρι σήμερα έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στην ιστορία του κολυμβητικού μας τμήματος.

500 περίπου αθλητές και αθλήτριες από 30 Συλλόγους της Αττικής έδωσαν το παρόν στους αγώνες, που στόχος είναι να γίνει θεσμός. Αξιοσημείωτη η παρουσία της Αθλητικής Ακαδημίας Ιεράπετρας, με αποστολή οκτώ αθλητών, του Προπονητή κ. Σαμλίδη Λάζαρου και της Προέδρου κ. Τζανάκη Ελένη. Η Α. Α. Ιεράπετρας ήταν ο τελευταίος σταθμός του Νίκου ως Προπονητής και συνδημιουργός ενός πρότυπου κολυμβητικού κέντρου.

Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού  κ. Ιωάννα Καρυοφίλλη , ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Κρικρής και ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη Στροφή Νέας Σμύρνης κ. Θέμης Παυλόπουλος.