ΠΟΡΦΥΡΑΣ ΜΙΛΩΝ 66-62. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής η ομάδα μας αντιμετώπισε εκτός έδρας την ομάδα του Πορφύρα και γνώρισε την ήττα με σκορ 66-62.

Η ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο έκανε το χειρότερο της παιχνίδι την φετινή χρονιά, εμφανώς επηρεασμένη όχι μόνο από την ήτα στον αγώνα με το Παλαιό Φάληρο, αλλά και από την απουσία του Νίκου Ψυλέα. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με σκορ 38-26 υπέρ του γηπεδούχου, και κατά την διάρκεια του ημιχρόνου η διαφορά είχε φτάσει και στους 17 πόντους.

Εκεί λοιπόν που όλα έδειχναν ότι θα είχαμε μια εύκολη επικράτηση του Πορφύρα, στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίλωνας μεταμορφώθηκε σε άμυνα και επίθεση.  Κάνοντας ένα επιμέρους 17-9 στο τρίτο δεκάλεπτο, μείωσε την διαφορά στους 4 πόντους με σκορ 47-43, και πέρασε μπροστά στο σκορ στο 37 με σκορ 59-56. Έγινε λοιπόν ένα παιχνίδι ου θα κρινόταν στο σουτ, και εκείνη την στιγμή με 2 πολύ μεγάλα σουτ του κορυφαίου για τους γηπεδούχους Γιανόπουλου, η ομάδα του Πορφύρα κατάφερε να πάρει την νίκη με σκορ 66-62, χωρίς να καταφέρει να πάρει την διαφορά των 15 πόντων του πρώτου γύρου, κάτι που στο πρώτο ημίχρονο φαινόταν πολύ πιθανό.

Κορυφαίοι για τον Πορφύρα οι 3 συνήθεις ύποπτοι Γιαννόπουλος, Φωτόπουλος και Σκάνδαλος.

Για τον Μίλωνα ένα ευχάριστο γεγονός σε μια δύσκολη στιγμή ήταν η καλύτερη εμφάνιση του Ζούκα με 20 πόντους και 3 τρίποντα, και η αλή εμφάνιση του Παπανικολόπουλου στο δεύτερο ημίχρονο.

ΠΟΡΦΥΡΑΣ –ΜΙΛΩΝΑΣ 66-62

Διαιτητές : Πηλοίδης , Δελαγραμμάτικας , Σιμά

Δεκάλεπτα : 17-10, 38-26, 47-43, 66-62

ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Λειβάδης ) Οικονόμου 3(1) , Γουρδομιχάλης 2, Γιαννόπουλος 26(6), Παπαδάκης 2, Φωτόπουλος 15 , Καλαμαράς 5(1) , Καπατσούλιας , Σκάνδαλος 13

ΜΙΛΩΝΑΣ (Αποσκίτης, Μητρόπουλος) : Ανδρεόπουλος 7, Μπελίτσης 8, Καραγιαννίδης 7(1) , Ζούκας 20(3), Παπανικολόπουλος 13(3) , Σφυρής 2, Ραλλάκης , Μαυροειδής 5(1).

 

Μετά το παιχνίδι δήλωσαν:

Σκάνδαλος (Πορφύρας). ¨Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή και πλήρη ομάδα. Μπήκαμε πολύ δυνατά εκμεταλλευόμενοι την δύσκολη στιγμή του Μίλωνα και φύγαμε στο σκορ. Καταφέραμε παρά την αντίδραση του Μίλωνα να κερδίσουμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Συνεχίζουμε συγκεντρωμένοι και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Λειβάδης (Πορφύρας). Βρήκαμε τον Μίλωνα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και μετά την ήτα από το Φάληρο, αλλά και με την πολύ σημαντική απουσία του Ψυλέα, ο οποίος δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός παίχτης, αλλά και ένας παίχτης που ο Μίλωνας έχει χτισθεί πάνω του. Αυτό μας βοήθησε στο να κάνουμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο όμως ο Μίλωνας αντέδρασε με πολύ καλή άμυνα και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να περάσει μπροστά λίγο πριν το τέλος. Εκεί παίξαμε και εμείς δύο πολύ δυνατές άμυνες και συγχρόνως βάλαμε δύο πολύ μεγάλα σουτ και καταφέραμε να πάρουμε την νίκη. Συγχαρητήρια και στην ομάδα του Μίλωνα για την μέχρι τώρα πορεία, αλλά και στην ομάδα μου. Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες για την συνέχεια.

Αποσκίτης Δημήτρης (Μίλωνας). Είχαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα και μετά την ήτα από το Φάληρο που ουσιαστικά μας στοίχισε τον βασικό στόχο, αλλά και με την απουσία του Ψυλέα που δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός παίχτης αλλά και ένα παιδί που κάνει πολλά σε μια ομάδα και μέσα και έξω από το γήπεδο. Κάποιοι την προηγούμενη εβδομάδα έλεγαν ότι ήταν ψέμα ο τραυματισμός του, αλλά δυστυχώς ήταν πιο σοβαρός και από όσο έδειχνε στην αρχή. Θα μας λείψει τουλάχιστον 4 εβδομάδες. Από την άλλη τα παιδιά θα πρέπει να καταλάβουν ότι χάθηκε ο αρχικός στόχος, αλλά υπάρχουν καθημερινά άλλοι στόχοι. Θα θυμίσω ότι και πέρυσι δεν δώσαμε σημασία στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης και τελικά η δεύτερη θέση έδωσε άνοδο. Οφείλουμε να τα δώσουμε όλα μέχρι το τέλος για να εξασφαλίσουμε την δεύτερη θέση. Το ευχάριστο για εμάς είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο τα παιδιά έδειξαν να αντιλαμβάνονται. Συνεχίζουμε έχοντας πολύ δύσκολα παιχνίδια, που καλούμαστε όλοι να κάνουμε την υπέρβαση μας. Πρέπει η ομάδα να βρει και την αγωνιστική της ισορροπία με την απουσία του Νίκου, αλλάζοντας λίγο και τον ρόλο κάποιων παιδιών.