Έκτακτη ενημέρωση

Έπειτα από μια σειρά φιλικών αγώνων της Ανδρικής Ομάδας Μπάσκετ και με έντονο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στοιχείο που διαχρονικά χαρακτηρίζει τον Μίλωνα, ο Σύλλογος ενημερώνει πως μέλος της ομάδας βρέθηκε  θετικός σε COVID-19 τεστ.

Από την πρώτη στιγμή, ο σύλλογος ακολούθησε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα:

– Έπειτα από τη γνωστοποίηση του θετικού κρούσματος COVID-19 (Tρίτη 22/9), υπήρξε ενημέρωση σε όλο το τμήμα, το προσωπικό και τους συντελεστές της ανδρικής ομάδας με σύσταση για κατ οίκον παραμονή. Φυσικά ο σύλλογος είναι σε διαρκή επικοινωνία με το μέλος που βρέθηκε θετικός σε COVID-19, με την κατάσταση του ίδιου να παρακολουθείται στενά και τα συμπτώματα να είναι αρκετά ήπια.

-Διεκόπη κάθε αθλητική δραστηριότητα του τμήματος.

-Υπήρξε επίσημη ενημέρωση των αρμοδίων φορέων (ΕΟΔΥ).

– Άμεση ενημέρωση έγινε και στους συλλόγους με τους οποίους η ομάδα είχε φιλικούς αγώνες, καθώς και στην οικεία Ένωση (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.).

– Για προληπτικούς λόγους, την Τρίτη 22/9 έγινε διεξοδική απολύμανση σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων του κλειστού γηπέδου από εξειδικευμένο συνεργείο.

– Έχει προγραμματισθεί τεστ COVID-19 για την Παρασκευή 25.09 έπειτα από υπόδειξη του αρμόδιου ιατρού. Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη της προετοιμασίας (21.08)  ο σύλλογος είχε υποβάλλει όλα τα μέλη του τμήματος σε τεστ COVID-19 και δίχως αυτό να είναι υποχρεωτικό για ερασιτεχνικό σωματείο. Φυσικά όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Σε κάθε περίπτωση ο ΑΟΝΣ Μίλων, αντιλαμβανόμενος το ρόλο του ως ενεργού και υπεύθυνου οργανισμού της κοινωνίας για σχεδόν 100 χρόνια, λειτουργεί καθημερινά εφαρμόζοντας αυστηρά όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ και τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχει προμηθευτεί σχετικό εξειδικευμένο εξοπλισμό καθιερώνοντας καθημερινές πρακτικές, μεταξύ των οποίων και η ενδεικτική θερομομέτρηση, για την προάσπιση της υγείας των αθλητών και επισκεπτών.

Είναι αξιοσημείωτο πως οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Συλλόγου καθώς και η νοσηλεύτρια, δείχνουν έντονο αίσθημα ευθύνης σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία ακολουθώντας πιστά τις εν λόγω οδηγίες και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε. Προτεραιότητά μας η υγεία και η ασφάλεια όλων.

Φυσικά όλα τα υπόλοιπα τμήματα ακολουθούν κανονικά το προκαθορισμένο πρόγραμμα προπονήσεων, τηρώντας πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ η διοίκηση του Μίλωνα βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό με τους υπεύθυνους όλων των τμημάτων για την τήρηση των κανόνων.

ΤΟ ΔΣ του ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ