Τμήμα Γυμναστικής: Συνεδρίες ενδυνάμωσης Γονεϊκού ρόλου

Από το ξεκίνημα των τμημάτων κινητικής αγωγής, η φιλοσοφία ήταν να μεταδώσουμε στα παιδιά ερεθίσματα που θα βοηθούσαν στην ολιστική τους ανάπτυξη.

Στις προσχολικές ηλικίες η κινητική ανάπτυξη είναι εξίσου σημαντική με την ψυχοσυναισθηματική και την νοητική ανάπτυξη. Η εκμάθηση κινητικών δεξιοτήτων συμβαδίζει με την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων. Όλα αυτά τα χρόνια είμαι αποδέκτης προβληματισμών και ανησυχίας από την πλευρά των γονιών σε θέματα διαπαιδαγώγησης και πολλές φορές κλήθηκα να δώσω συμβουλές ή ακόμη και λύσεις σε αντίστοιχα θέματα. Αναλογιζόμενος πόσο ανεύθυνο θα ήταν κάτι τέτοιο από την πλευρά μου, άρχισε σιγά-σιγά να ωριμάζει μέσα μου η ιδέα της δημιουργίας ομάδων γονέων με στόχο την ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου.

Το Σάββατο 21/10 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση, με την ομάδα ψυχολόγων της ERGO ACADEMY και η ζεστή παρουσία των γονιών και ο τρόπος που ανταποκρίθηκαν μου επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα της λειτουργίας του προγράμματος. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία αυτή και είμαι απόλυτα σίγουρος για το πόσο σημαντικά πράγματα έχουμε να προσφέρουμε!