Σάκης Ψάρρας: «Η παρακαταθήκη για το μέλλον του Μίλωνα και του βόλεϊ» (vid)

Ο προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας δήλωσε για την εκπληκτική πορεία της ομάδας του στο CEV Cup, τον κόσμο, την παραμονή του στην ομάδα, το μέλλον του Μίλωνα και τους στόχους του στις εφετινές εγχώριες διοργανώσεις:

«Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι. Όταν ξεκινήσαμε δειλά δειλά αυτή την προσπάθεια στο CEV Cup ήμασταν με 50 ομάδες και περιμέναμε να κάνουμε μία νίκη ή μία πρόκριση. Κανείς δεν περίμενε ότι θα βρισκόμασταν μία ανάσα από το φάιναλ-4 απέναντι σε ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ. Αποκλειστήκαμε με ψηλά το κεφάλι όπως έπρεπε να πέσει αυτή η ομάδα».

Για το 1ο και 4ο σετ: «Στο πρώτο σετ ήταν φανερό πως υπήρχε ένα τρακ από τις γεμάτες κερκίδες, την πίεση του αποτελέσματος. Όταν πρέπει να κυνηγήσεις ένα 3-0 ή 3-1 σετ είναι πολύ πιεστικό. Η διαφορά ήταν στο σερβίς και στην υποδοχή. Όταν άρχισε το παιχνίδι να παίζεται στο φιλέ, ήμασταν δυνατοί και διαβασμένοι. Πήγαμε στο 2-1 και στο 4ο σετ η απειρία κάποιων αθλητών φάνηκε και δεν καταφέραμε να κάνουμε το 3-1 για να πάμε στο χρυσό σετ».

Για τον κόσμο και την φετινή πορεία του Μίλωνα: «Αυτό που έχει δημιουργήσει ο Μίλωνας είναι εκπληκτικό. Είδατε παιδιά των ακαδημιών μας και όχι μόνο, οικογένειες και υγιείς φιλάθλους που αγαπούν το βόλεϊ να χειροκροτούν τους αθλητές και να γεμίζουν το γήπεδο πολλές φορές. Αυτός είναι ο αθλητισμός, αυτό πρεσβεύουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όλο αυτό που ζήσαμε θα είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Αυτό που κάναμε φέτος θα μείνει για πολλά χρόνια».

Για τη πιθανή παραμονή του στον Μίλωνα: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα. Έχουμε το ελληνικό πρωτάθλημα και το κύπελλο. Θα προσπαθήσουμε να πάμε και εκεί όσο πιο ψηλά γίνεται. Θα συγκεντρώσουμε δυνάμεις και μυαλό και θα είμαστε αυτοί που πρέπει».

Nανόπουλος: «Αξίζαμε το χρυσό σετ, αλλά μετά το 2-1 “αδειάσαμε”»

Ο ακραίος του Μίλωνα Αλέξανδρος Νανόπουλος έκανε τον απολογισμό της επιτυχημένης ευρωπαϊκής πορείας:

«Δεν νομίζω να υπάρχει πίκρα, αλλά νομίζω ότι αξίζαμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο φάιναλ-4 στο χρυσό σετ απέναντι στην Λούνεμποργκ, που ήρθε από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο. Υπάρχει μόνο περηφάνεια για αυτή την ομάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο, στην διοίκηση, στους παίκτες, στο σταφ γιατί είμαστε όλοι δεμένοι. Αυτό νομίζω φαίνεται. Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός, ήταν πάντα δίπλα μας και πίστευε σε εμάς. Τον ευχαριστούμε. Γέμισε το γήπεδο και ήταν απίστευτο. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την ομάδα αυτή ψηλά. Κόσμος, παίκτες, διοίκηση, σταφ».

Για το πόσο θα τους βοηθήσει η πορεία στο CEV Cup και στο πρωτάθλημα: «Το να παίζουμε με Ναντ, με την Λούνεμπουργκ που πρωταγωνιστούν στα καλύτερα πρωταθλήματα, είναι σημαντικό για εμάς για το ελληνικό πρωτάθλημα. Τις κοντράρουμε, τις νικάμε και πιστεύω πως δεν έχουμε ταβάνι».

Για το κρίσιμο 4ο σετ: «Σίγουρα ξέραμε ότι σε κάθε σετ θα μας πίεζαν από το σερβίς. Ο αγώνας είχε ένταση και καταναλώσαμε πολύ ένταση. Στο 4ο σετ ένιωσα κάπως ότι άδειασα αλλά κρατάμε την πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη».