Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΑΟΝΣ Μίλων συντάσσονται με την πρωτοβουλία του Βαγγέλη Λιόλιου για την επόμενη ημέρα στην Ε.Ο.Κ.

Αδιαμφισβήτητα, το ελληνικό μπάσκετ τις προηγούμενες δεκαετίες κατέστη το αγαπημένο άθλημα όλων των Ελλήνων, συσπείρωσε όλες τις κοινωνικές ομάδες και κατάφερε να φέρει στα γήπεδα εκατοντάδες χιλιάδες παιδία. Παράλληλα, δημιούργησε τις προοπτικές εκείνες ώστε να αναπτυχθούν και να μεγαλουργήσουν σημαντικοί αθλητές, με αποκορύφωμα τις εθνικές επιτυχίες. Και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε, καθώς πάντοτε το άθλημα αυτό διέπονταν από έναν διαφορετικό πολιτισμό και μια ιδιαίτερη κουλτούρα συνεργασίας.

Ωστόσο σήμερα αντιμετωπίζουμε μια οριακή κατάσταση με τα σωματεία που υπηρετούν το άθλημα, τους αθλητές, τα παιδιά των υποδομών και τους αθλητικούς  παράγοντες να βρίσκονται σε απόγνωση και την αβεβαιότητα να επικρατεί, λαμβάνοντας υπόψη και τη συγκυρία της πανδημίας.

To μπάσκετ, το άθλημα που μας έχει χαρίσει αμέτρητες επιτυχίες και έντονα συναισθήματα τόσο σε εθνικό όσο και σε διασυλλογικό επίπεδο καλείται να περάσει στη νέα σύγχρονη εποχή, με την ΕΟΚ να αποτελεί το θεσμό εκείνο που θα λειτουργήσει ως ο πυρήνας της επανεκκίνησης.

Με τεχνοκρατικές λύσεις, βασισμένες στις ανάγκες της εποχής. Με συναίσθημα γιατί το μπάσκετ πάνω από όλα θέλει ψυχή. Με σχέδιο δράσης για την επόμενη ημέρα. Με ανθρώπους που έχουν συγκεκριμένες προτάσεις και που όχι μόνο έχουν διάθεσή άλλα έχουν αποδείξει στην πράξη ότι μπορούν.

Με στόχο να ξαναφέρουμε τα παιδιά στα γήπεδα, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια σοβαρή αναπτυξιακή διαδικασία, να δημιουργήσουμε την ταυτότητα του Έλληνα καλαθοσφαιριστή. Με τα σωματεία -που πρέπει να στηριχθούν άμεσα ώστε να επιβιώσουν- να πρωταγωνιστούν όχι απλώς να παρακολουθούν. Με πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία.

Και σε αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε πως η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Λιόλιου με την πρωτοβουλία Dwsepasa αποτελεί ευκαιρία για το άθλημα και μπορεί να δώσει την ώθηση που έχει ανάγη ελληνικό μπάσκετ.

Δίνουμε πάσα λοιπόν μαζί, για να πετύχουμε το καλάθι εκείνο που θα ξανακάνει το μπάσκετ πρωταγωνιστή.

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ

ΑΟΝΣ Μίλων