Ο Μίλωνας σε διαδικτυακό διάλογο με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας, Αντιναύαρχος (ε.α.) Σπύρος Κονιδάρης Π.Ν. εκπροσώπησε τον Σύλλογό μας στον διαδικτυακό διάλογο με τίτλο «Συμπαίκτες στην Μεταρρύθμιση» του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λ. Αυγενάκη με τα ερασιτεχνικά Σωματεία ανά την Ελλάδα. 

Η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου μας παρατίθεται στην συνέχεια

«Κύριε Υπουργέ, Είμαι ο Σπύρος Κονιδάρης, Αντιπρόεδρος του Α.Ο. Ν. Σμύρνης  «Ο ΜΙΛΩΝ».

Σας ευχαριστώ για την σημερινή σας ενημέρωση, την ευκαιρία επικοινωνίας και ιδιαιτέρως για την οικονομική ενίσχυση των Σωματείων μας εν μέσω κορονοϊού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλανίζει τόσο εμάς όσο και άλλους – όχι πολλούς- ιστορικούς συλλόγους, με πολλά ολυμπιακά αθλήματα και μετάλλια είναι η συντήρηση των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων μας που μας κληροδότησαν οι προκάτοχοί μας μετά από χρηστή και όχι φαύλη διοίκηση.       Εγκαταστάσεις που επειδή θεωρούνται ιδιωτική περιουσία, η ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να μας συνδράμει οικονομικά.

Έτσι στον ΜΙΛΩΝΑ Ν. Σμύρνης, ένα σωματείο με 93 χρόνια Ιστορίας, ΝΟΜΙΜΟ και ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΟ όπως εσείς πρεσβεύετε,    με 2.000 παιδιά ηλικίας 2-16 ετών στις ακαδημίες μας,   με τις σοβαρές επιβαρύνσεις από την μισθοδοσία επιπλέον υπαλλήλων και τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας (που δεν βαρύνουν τα περισσότερα σωματεία που χρησιμοποιούν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις),  έχουμε  την συνεχή δουλεία και την πάγια οικονομική επιβάρυνση της συντήρησης των εγκαταστάσεων και των υποδομών μας, πολλές από τις οποίες είναι πάνω από 50 ετών, στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία και με τους δωρητές και ευεργέτες να έχουν εκλείψει.

Με την αδυναμία αντικατάστασης λοιπόν των εγκαταστάσεων μας με καινούργιες, είναι πολύ κρίσιμη σήμερα η διατήρησή τους και  λειτουργικών αλλά και ασφαλών, καθώς, αν περάσουν ένα κρίσιμο σημείο,  καταλαβαίνετε ότι η κατάρρευση τους θα είναι αναπόφευκτη, ανεπίστροφη και ραγδαία.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να ηγηθείτε προσωπικά της νομοθετικής πρωτοβουλίας και ρύθμισης, σε συνεργασία με το Υπ. Εσωτερικών, ώστε  οι Δήμοι και οι Περιφέρειές μας, των οποίων τα παιδιά απολαμβάνουν την φροντίδα, την αφοσίωση μας και όλα τα καλά του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι και μας αξιολογούν καθημερινά, να δύνανται νόμιμα να μας συνδράμουν οικονομικά, στον καθημερινό μας αγώνα για προσφορά με ασφάλεια και ήθος, στην νεολαία της Πατρίδας μας.

Παρακαλώ σημειώστε ότι τόσο το Υπουργείο σας όσο και ο Γ.Γ. σας, ο αξιότιμος κ. Μαυρωτάς, είναι γραπτώς ενήμεροι για το αίτημά μας.

Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας.»