Ο Μίλωνας “πήγε” Νηπιαγωγείο….

Την Παρασκευή 12/04/2019, ο Γυμναστής και υπεύθυνος του τμήματος Κινητικής Αγωγής κ. Γιάννης Τζανανδρέας και ο Διευθυντής Πέτρος Κίντος του Μίλωνα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον ολοκαίνουργιο  Δ΄ Παιδικό Σταθμό στην οδό Σινώπης, στο προ νηπιακό τμήμα με την ονομασία «Φιλάκια».

Στόχος της επίσκεψης ήταν τα παιδιά να μάθουν την τοπική τους κοινωνία καθώς και το ιστορικό πλαίσιο δραστηριοτήτων που πραγματοποιούν καθημερινά, αφού πολλά παιδιά του τμήματος συμμετέχουν στην ομάδα γυμναστικής του Συλλόγου μας.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «Οut of Εden Learn», του παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Harvard, μετά από την παρότρυνση της προέδρου των Παιδικών Σταθμών κ. Δήμητρα Νάνου.

Είχε ήδη προηγηθεί επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου μας, από την παιδαγωγό του τμήματος κ. Γιώτα Παπαθεοφάνη και την Υπεύθυνη του τμήματος κ. Σία Σπύρου, οπού πάρθηκε  φωτογραφικό υλικό  για την προετοιμασία των παιδιών.

Η πρώτη παρουσίαση του Μίλωνα στους μικρούς μας φίλους, έγινε γνωρίζοντας τους, την ιστορία του Συλλόγου και το έμβλημα του, δωρίζοντας στο Νηπιαγωγείο ένα κασκόλ και ένα λάβαρο.

Έγινε διαδραστική συζήτηση με εποπτικό υλικό, από τις εγκαταστάσεις του Μίλωνα και παρουσίαση φωτογραφιών από όλα τα  αθλήματα, τους κανόνες τους και τον τρόπο διεξαγωγής τους. Συζητήθηκε ακόμα ο ρόλος του Προπονητή, του Γυμναστή και του Διαιτητή.

 

Στη συνέχεια τα παιδιά απόλαυσαν τις  κινητικές δραστηριότητες, με τον κ. Γιάννη Τζανανδρέα, να είναι διασκεδαστικός και μαγευτικός. Η ανάγκη για κίνηση στην ηλικία αυτή είναι πρωταρχική και ο κ. Γιάννης ξέρει πολύ καλά τον τρόπο ανάπτυξης της στο τμήμα Κινητικής Αγωγής του Μίλωνα.

Στο τέλος, μια έκπληξη περίμενε τα παιδιά. Πήραν όλα πράσινα μπλουζάκια του Συλλόγου μας.

Αλλά και οι μικροί μας φίλοι, είχαν μια έκπληξη για τον κ. Γιάννη και τον κ. Πέτρο, μια κάρτα με ευχαριστήριες ευχές και μια κουκουβάγια.

 

Θερμά συγχαρητήρια στην κ. Σία Σπύρου, στην κ. Γιώτα Παπαθεοφάνη,  σε όλο το προσωπικό του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου,  στην Πρόεδρο Παιδικών Σταθμών Νέας Σμύρνης κ. Δήμητρα Νάνου για τον “Πρότυπο” αυτό Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο.

Ελπίζουμε να ξανανταμώσουμε…