Ασημακόπουλος: «Ισχυρό και σαφές μήνυμα κατά της οπαδικής βίας»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με το Υπουργείο προστασίας του Πολίτη, συνδιοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, αρχίζοντας από το ερχόμενο Σάββατο (02/04) στις 10:30 στο γήπεδο του Μίλωνα.

Συνολικά για αυτή τη δράση, μίλησε στο EOK WebRadio και την εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ και υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων και Γενικός Γραμματέας του Μίλωνα Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος.

Για τη σειρά των εκδηλώσεων: «Απευθύνεται σε γονείς και παιδιά, καθώς οι γονείς μαζί με τα παιδιά αποτελούντο «κύτταρο» του αθλητισμού. Εξ αρχής είχαμε πει πως πρέπει το άθλημα να «αγκαλιάσει» την κοινωνία και δεδομένου ότι το άθλημα είναι ξεκάθαρα κοινωνικό άθλημα, πρέπει να δούμε πώς η απήχηση και η δύναμη του μπάσκετ μπορεί να υποστηρίξει κοινωνικές δράσεις και πώς μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα ισχυρό και σαφές  κατά της  οπαδικής  βίας.

Να αναδείξουμε τις  αξίες του μπάσκετ και του αθλητισμού και να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε στην πράξη τα παιδιά και τους γονείς. Να αντιληφθούν ποια είναι τα θετικά και οι αξίες που «πηγάζουν» απ’ το μπάσκετ και πώς μπορούν αυτές οι αξίες να βοηθήσουν το παιδί, αλλά και τον γονέα σε όλη του τη ζωή, όχι μόνο στον αθλητισμό.

 Με λίγα λόγια, θέλουμε να βγάλουμε πολίτες στην κοινωνία που θα έχουν κερδίσει απ’ το μπάσκετ και τον αθλητισμό, θα έχουν βοηθηθεί απ’ την ομαδικότητα και θα μπορέσουν στη μετέπειτα ζωή τους να υποστηρίξουν την κοινωνική τους παρουσία. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Υπουργείο προστασίας  του Πολίτη.

 Η Κυβέρνηση είναι αρωγός μας σε αυτές τις δράσεις. Μέσα απ’ όλες αυτές τις δράσεις ευελπιστούμε ότι το μήνυμα θα περάσει οριζόντια στην κοινωνία και θα μπορέσουμε να βάλουμε ένα «λιθαράκι» ως οικογένεια του μπάσκετ, έτσι ώστε να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση και να ενημερώσουμε τον κόσμο για το τι ακριβώς μπορεί να κερδίσει το παιδί και ο γονιός μέσα από την ευγενή άμιλλα».

Πηγή: www.basket.gr