Νίκος Καραγιάννης στο zonepress.gr: «Στον Μίλωνα βρήκα την οικογένεια που έψαχνα»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα zonepress.gr παραχώρησε ο Νίκος Καραγιάννης μιλώντας για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο μπάσκετ.

Τι μπορεί να συμβεί αν η πλούσια ιστορία, η ισχυρή διοίκηση, ένα εκπληκτικό κάρμα έμπειρων και ταλαντούχων νέων παικτών και η ακόρεστη δίψα για πρωταθλητισμό συναντηθούν σε μια ομάδα υπό τις οδηγίες ενός άρτια καταρτισμένου, πολύπειρου και καταξιωμένου προπονητή; Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα εκρηκτικό συνοθύλευμα το οποίο είναι ικανό να αναταράξει την έως τώρα ομοιόσταση του μπάσκετ στα μέρη μας, έχοντας μόνο ευεργετική δράση! Τι κι εάν, τώρα, σας πούμε ότι δεν μιλάμε απλώς για μια ομάδα, αλλά για μια οικογένεια; Τι κι εάν σας πούμε πως ο πάλαι ποτέ κραταιός γίγαντας από τη Νέα Σμύρνη έχει ήδη αλλάξει με ηχηρό τρόπο τις ισορροπίες στον μπασκετικό χάρτη; Δεν χρειάζεται, μάλλον, να πούμε τίποτα, καθώς η ομάδα του Μίλωνα το έχει φροντίσει ήδη, μιλώντας στο γήπεδο με τον πλέον αφοπλιστικό τρόπο και τον Coach Νίκο Καραγιάννη να είναι πανέτοιμος να οδηγήσει και τους Νεοσμυρνιώτες σε γνώριμες για εκείνον κορυφές.    

Το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε τον Μίλωνα αήττητο (9-0) στην  κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής. Κάπως έτσι η ιστορική ομάδα από τη Νέα Σμύρνη δείχνει έτοιμη να εκπληρώσει φέτος ό,τι της στέρησε η επέλαση της πανδημίας κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια… Την πολυαναμενόμενη άνοδο στην Β’ Εθνική. Λίγο πριν το επερχόμενο ντέρμπι απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας (6/2/22, 17:00), ο άνθρωπος που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας πριν δύο σεζόν και έθεσε τις βάσεις για την εκτόξευση του Μίλωνα, ο Coach Νίκος Καραγιάννης, μιλά αποκλειστικά στο zonepress.gr.

Μεταξύ και άλλων, ο αναγνωρισμένος τεχνικός μιλά για το απότομο “στοπ” που έθεσε ο κορονοϊός στις προσπάθειες του Μίλωνα προς την άνοδο κατά τις περασμένες σεζόν. Τονίζει ότι ο Μίλωνας είναι πάνω από όλα μια οικογένεια και υπογραμμίζει πως η δύναμη τους πηγάζει από την ισχυρή τους διοίκηση, η οποία έβαλε πλάτη στις δύσκολες χρονιές με τα «λουκέτα» στα εθνικά πρωταθλήματα. Ακόμη, αναφέρεται στο επίπεδο του πρωταθλήματος, στέκεται στα ταλαντούχα παιδιά που διαθέτει η ομάδα του και δεν παραλείπει να πλέξει το εγκώμιο του Σπύρου Μοτσενίγου. Τέλος, ο Coach Καραγιάννης δηλώνει πως «τα καλύτερα έρχονται» για τον Μίλωνα και κάνει μια σύντομη αναδρομή στην πιο ξεχωριστή για εκείνον επιτυχία από το πλούσιο βιογραφικό του.

ΤΟ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΕΛΕΩ COVID-19

«Ελπίζουμε φέτος να πετύχουμε αυτό που δεν είχαμε πετύχει πριν δύο χρόνια».

«Έχουμε την τύχη να είμαστε σε ένα σωματείο, το οποίο -παρά τις διακοπές κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια- στάθηκε δίπλα μας».

Πανδημία και μπάσκετ… Πως διαχειρίζεσαι αυτή τη νέα πραγματικότητα; Πως διαχειριστήκατε το περσινό οριστικό «χειρόφρενο» στο καταπληκτικό σας ξεκίνημα και πως βιώσατε το πρώτο μισό της τρέχουσας σεζόν μέχρι την προσωρινή διακοπή μετά τις γιορτές; 

«Κατ’ αρχάς, όσον αφορά τον Μίλωνα, θα πω ότι πρόπερσι την σεζόν που ήρθα στην ομάδα, αντικαθιστώντας τον κ. Αποσκίτη, κάναμε 4 νίκες σε 5 παιχνίδια. Ουσιαστικά η ομάδα βαθμολογικά έπρεπε να είχε ανέβει ήδη στην Β’ Εθνική, καθώς είχαμε ένα παιχνίδι λιγότερο και υπερτερούσαμε στις ισοβαθμίες. Πράγμα που δεν έγινε…

Είχαμε την ατυχία την επόμενη σεζόν, στις 3/3 νίκες που κάναμε στο ξεκίνημα να διακοπεί εντελώς το πρωτάθλημα. Ελπίζουμε φέτος, μετά την τρίτη χρονιά, να πετύχουμε αυτό που δεν είχαμε πετύχει πριν δύο χρόνια.

Από εκεί και πέρα η πανδημία είναι γεγονός ότι έχει αλλάξει όλον τον κόσμο και πόσο μάλλον τον αθλητισμό. Βιώνουμε μια περίεργη κατάσταση… Ειλικρινά, δεν ξέρουμε κάθε μέρα το τι θα μας προκύψει. Από την  μια έχουμε να κάνουμε με την υγεία των αθλητών, των προπονητών και από την άλλη έχουμε να κάνουμε με την γενικότερη αβεβαιότητα σχετικά με το πρωτάθλημα. Δεν ξέρουμε αν θα συνεχιστεί, αν θα διακοπεί, για πόσο θα διακοπεί κτλ…

Από εκεί και πέρα, έχουμε την τύχη να είμαστε σε ένα σωματείο, το οποίο -παρά τις διακοπές κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια- στάθηκε δίπλα μας, τόσο στους αθλητές όσο και στους προπονητές. Αυτή την στιγμή πιστεύω πως οι κόποι αυτών των προσπαθειών δικαιώνονται φέτος».

ΜΙΛΩΝ = ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

«Αυτό που ήθελα και έψαχνα να βρω ήταν μια οικογένεια».

«Ο Μίλωνας θα έλεγα αποτελεί, αυτή την στιγμή, μια από τις καλύτερες ομάδες εντός Αττικής».

Τι σε έκανε να πεις το «ναι» στον Μίλωνα το 2020;

«Επειδή έχω υπάρξει σε πολλές ομάδες και σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που βρίσκεται τώρα ο Μίλωνας, αυτό που ήθελα και έψαχνα να βρω ήταν μια οικογένεια, μια οργανωμένη ομάδα, που να μπορεί να κάνει όσα λέει και μια ομάδα με στόχους. Όλα αυτά τα βρήκα στον Μίλωνα σε μεγάλο βαθμό. Ο Μίλωνας θα έλεγα αποτελεί, αυτή την στιγμή, μια από τις καλύτερες ομάδες εντός Αττικής».

ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Ποιο είναι το επίπεδο του πρωταθλήματος φέτος;

«Το πρωτάθλημα έχει κάποιες πολύ καλές ομάδες, όπως είναι η Δάφνη Αγίου Δημητρίου, ο Ίκαρος Καλλιθέας, το Κορωπί, ο ΒΑΟΛ Χίου… Είναι ένα πρωτάθλημα, το οποίο έχει πολύ λίγες αγωνιστικές. Έχει μόνο 18 αγωνιστικές ολόκληρο το πρωτάθλημα… Είναι ένα πρωτάθλημα, που κάνοντας πρωταθλητισμό, είναι πολύ δύσκολο να καλύψει το κάθε λάθος στην διάρκεια της χρονιάς, καθώς οι αγωνιστικές είναι πάρα πολύ λίγες. Νομίζω ότι υπάρχουν αξιόλογες ομάδες και αξιόλογοι παίκτες με καριέρα σε υψηλότερες κατηγορίες και πιστεύω ότι είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

ΟΙ ΦΕΡΕΛΠΙΔΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΛΩΝΑ

Δεν αποτελεί μυστικό το ότι δίνεις ευκαιρίες και αναδεικνύεις νέους παίκτες. Πως καταφέρνεις και το συνδυάζεις μαζί με τα θετικά αποτελέσματα και τον πρωταθλητισμό;

«Είναι γεγονός ότι ο Μίλωνας έχει νέα παιδιά, τα οποία έχουν προδιαγραφές για να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο. Από εκεί και πέρα, αυτός είναι ο στόχος του Μίλωνα… Να μπορεί να δίνει ευκαιρίες σε τέτοια παιδιά, ώστε να μπορέσει μέσω της αγωνιστικής εξέλιξης των παικτών να βελτιώνεται και η ομάδα».

ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΤΣΕΝΙΓΟΣ

Δεν επιθυμώ να σταθώ σε έναν μόνο παίκτη, αλλά ο Σπύρος Μοτσενίγος αποτελεί μια κατηγορία μόνος του!  Τι έφερε στην ομάδα αυτή η ηχηρή μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού;

«Μιλάμε για έναν αθλητή, ο οποίος είναι κόσμημα. Είναι μεγάλη μας χαρά που τον έχουμε στις τάξεις μας. Είναι ένα παιδί το οποίο δουλεύει στο 100% καθημερινά. Είναι άξιος χαρακτήρας και είναι ηγέτης για εμάς. Ήρθε στον Μίλωνα, γιατί είδε μια ομάδα με υψηλούς στόχους, στην οποία γίνετε σοβαρή δουλειά σε επίπεδο προπονήσεων. Σε επίπεδο διοίκησης έχουμε καταφέρει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η ομάδα ό,τι λέει να το τηρεί και να το υλοποιεί. Αυτό έψαχνε να βρει ο Μοτσενίγος τα τελευταία χρόνια. Έψαχνε να βρει μια οικογένεια και νομίζω την βρήκε στην ομάδα του Μίλωνα».

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Μίλων εκπέμπει υγεία σε όλους τους τομείς! Ποιο είναι το «μυστικό» σας; Πως αισθάνεσαι όντας ένα αναπόσπαστο κομμάτι αυτή της ομάδας και ποιο είναι το κλίμα με τους συνεργάτες σου;

«Το μυστικό είναι ότι έχουμε μια πολύ ισχυρή διοίκηση, με τον Πρόεδρο Μιχάλη Σακελλαρίδη, τον Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο, ο οποίος τυγχάνει να είναι  Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΕΟΚ και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας , τον Θάνο Χριστόπουλο και τον Πάρη Κατωμέρη. Νομίζω ότι είμαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι στον Μίλωνα και ότι τώρα είναι η αρχή του ταξιδιού. Πιστεύω πως το μότο της ομάδας “τα καλύτερα έρχονται” είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί».

«ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ».

Με δεδομένο το ότι είστε αήττητοι και επομένως ο στόχος της ανόδου είναι ξεκάθαρος, θα ήθελα να ρωτήσω ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι της ομάδας. Ποιο είναι το όραμα σας για τον ιστορικό αυτόν σύλλογο;

«Υγεία να έχουμε… Ο Μίλωνας έχει τις βάσεις για να παίξει του χρόνου στην Β’ Εθνική, ελπίζοντας πρωταγωνιστικά. Αυτό μας ενδιαφέρει, να στηρίξουμε την επόμενη σεζόν σε μια ομάδα που έχει πολύ ισχυρή βάση από την φετινή ομάδα και να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις και του χρόνου».

ΣΤΙΓΜΗ-ΟΡΟΣΗΜΟ

Έχεις πετύχει πολλές ανόδους στο πρόσφατο παρελθόν. Υπάρχει κάποια άνοδος που έχει μια πιο ξεχωριστή θέση στο μυαλό και στην καρδιά σου;

«Θα έλεγα η άνοδος με την Καστοριά πριν 3 χρόνια. Ήταν μια άνοδος που ήταν τεράστια επιτυχία για όλους τους συντελεστές -διοίκηση, παίκτες, προπονητές. Μια ομάδα νομίζω που έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών».

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΑΣΚΕΤ

Ποια είναι η γνώμη σου για τις διοικητικές εξελίξεις στην ΕΟΚ και πως πιστεύεις πως θα είναι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ;

«Ευελπιστούμε πως, ό,τι έχει γίνει τους τελευταίους μήνες με την αλλαγή της διοίκησης της ΕΟΚ, είναι μόνο καλό για το μπάσκετ. Έπρεπε να γίνει αυτή η αλλαγή. Υπάρχει μεγάλη όρεξη από τους ανθρώπους να αλλάξουν τα κακώς κείμενα και είμαι αισιόδοξος πως θα δούμε καλύτερες μέρες στο ελληνικό μπάσκετ».

Η ΖΩΗ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΚΕ

Ποιος είναι ο Καραγιάννης εκτός παρκέ;

«Εργάζομαι ως καθηγητής φυσικής αγωγής στο 1ο ΕΠΑΛ Κερατσινίου. Έχω την οικογένεια μου και μια ήρεμη ζωή… Και εκεί στοχεύουμε στο να ζούμε ήρεμα, αγαπημένοι και με υγεία».