Μπάσκετ: Οι πρωτοβουλίες του Μίλωνα για τους αθλητές των ακαδημιών

Το Τμήμα μπάσκετ του Μίλωνα, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας από τον Νοέμβριο, και φυσικά  ο Σύλλογος ακολουθεί κατά γράμμα τις υγειονομικές επιταγές από τις αρμόδιες Αρχές.

Ωστόσο, αφουγκραζόμενοι την ανάγκη των αθλητών μας για άσκηση, επικοινωνία και σύνδεση με τον Σύλλογο, τα τμήματα υποδομής δεν μένουν απολύτως στάσιμα. Ο υπεύθυνος υποδομών και της  Ακαδημίας του Μίλωνα, Σαββάτης Παναγιώτης σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους προπονητές των τμημάτων, έχουν προβεί όλο αυτό το διάστημα στις εξής δράσεις:

  • Εξειδικευμένα προγράμματα για κάθε τμήμα, τα οποία και επανεξετάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Συνοδευτικά βίντεο που αναλύουν με λεπτομέρεια τις ασκήσεις.
  • Εκπαιδευτικά – παρακινητικά βίντεο που συνδυάζονται με την αυτό-αξιολόγηση και τον καθορισμό στόχων.
  • Επικοινωνία προπονητή – αθλητών – γονέων – υπεύθυνου υποδομών
  • Τήλε-συναντήσεις των προπονητών με τα τμήματά τους (σε όλα τα τμήματα υποδομής και στα μεγαλύτερα τμήματα της ακαδημίας) σε εβδομαδιαία βάση. Στις τήλε-συναντήσεις αυτές δίνεται η δυνατότητα στον προπονητή να αξιολογήσει τα προγράμματα προπόνησης και να κάνει αλλαγές και προσαρμογές όπου χρειαστεί, και κυρίως να επικοινωνεί με τα παιδιά, να τα παρακινεί και να τα υποστηρίζει. Επίσης, είναι ευκαιρία να «συναντηθεί» όλη η ομάδα μαζί και να επικοινωνήσουν οι αθλητές μεταξύ τους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης προπόνηση και συμμετοχή στην ομάδα. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη  προσπάθεια με βάση αυτό το πλάνο θα  βοηθήσει στην ταχύτερη και πλέον ομαλή επάνοδό μας στην αθλητική δραστηριότητα.  

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως η επάνοδος και η λειτουργία  των ακαδημιών είναι κομβικής σημασίας τόσο για την σωματική και πνευματική υγεία των μικρών αθλητων όσο και για τη βιωσιμότητα των αθλητικών σωματείων, φυσικά πάντοτε σε εναρμόνιση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα των αρμοδίων αρχών.

Με υπομονή, επιμονή και πίστη στη δουλειά που ξέρουμε να κάνουμε καλά  θα ξεπεράσουμε και τα τελευταία εμπόδια και θα επιστρέψουμε όλοι μαζί, υγιείς στο γήπεδό μας, στην ομάδα μας και στο άθλημα που αγαπάμε.