Με επιτυχία ξεκίνησε το Real Madrid Foundation Basketball Clinic στον Μίλωνα

Το απόγευμα της Δευτέρας (5/7) στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Μίλωνα άρχισε το Real Madrid Foundation Basketball Clinic με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών που πήραν μια πρώτη -και πολύ καλή- γεύση της εξειδικευμένης δουλειάς που γίνεται. Ταυτόχρονα είχαν την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούν τον Κώστα Τσαρτσαρή, ο οποίος τους μίλησε για τις αξίες του αθλητισμού, του μπάσκετ, της φιλίας και της συνεργασίας.

Η δουλειά άρχισε από νωρίς το απόγευμα με τα παιδιά να χωρίζονται στα γκρουπ τους και να παίρνουν τον εξοπλισμό τους. Οι προπονητές, εξειδικευμένοι στις ηλικίες αυτές, ήταν διαρκώς κοντά τους προκειμένου να τους βοηθήσουν.

Το πρόγραμμα της προπόνησης περιλάμβανε βελτίωση ατομικών δεξιοτήτων, με πολύ μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια. Είναι γνωστό, άλλωστε ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και μια μεγάλη σχολή μπάσκετ, όπως η Real Madrid το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Η επιμονή και η υπομονή των προπονητών ήταν τα στοιχεία εκείνα που ξεχώρισαν ταυτόχρονα με τη μεγάλη διάθεση των παιδιών που φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Οι προπονητές είχαν να λένε για το επίπεδο της δουλειάς αλλά και για τη θέληση των παιδιών να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να βελτιωθούν.

Άλλωστε χωρίς τους νεαρούς αθλητές τίποτα δε θα μπορούσε να συμβεί.

Προς το τέλος του προγράμματος, οι δεκάδες αθλητές του Real Madrid Foundation Basketball Clinic συγκεντρώθηκαν (τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο) στο κλειστό του Μίλωνα προκειμένου να υποδεχθούν τον πρώτο υψηλό καλεσμένο.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής, ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών με πληθώρα τίτλων τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο ήταν κοντά τους. Για να τους μιλήσει, να τους δώσει συμβουλές και να απαντήσει με προθυμία στις ερωτήσεις τους.

«Αυτό στο οποίο συμμετέχετε είναι κάτι ξεχωριστό, εγώ στην ηλικία σας δεν είχα τέτοιες ευκαιρίες» είπε ο Κώστας Τσαρτσαρής. «Για την ακρίβεια, δεν είχα καν μπασκέτα. Είχα φτιάξει μια από χαρτί και όποτε η μπάλα χτυπούσε εκεί, έπεφτε! Να βγαίνετε να παίζετε, με τους φίλους σας. Αφήστε τα tablet και χαρείτε το παιχνίδι»

Μάλιστα δε δίστασε να τους πει ότι πρέπει να αναπτύσσουν τις αξίες της συνεργασίας και της φιλίας. «Δεν είναι απαραίτητο ότι θα γίνουν όλοι κορυφαίοι παίκτες. Όμως σίγουρα θα αποκτήσετε φίλους κι αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του ομαδικού αθλητισμού. Όπως επίσης ότι θα γίνετε καλοί συμπαίκτες. Ποιος είναι ο καλός συμπαίκτης; Αυτός που όταν αστοχείς σε ενθαρρύνει και είναι δίπλα σου. Θα σου χτυπήσει την πλάτη και θα πει ότι συνεχίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια».

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ θυμήθηκε την εποχή που αναγκάστηκε να μετακομίσει και να παίξει μπάσκετ στη μακρινή Ισλανδία, μόλις είχε αποφοιτήσει από το Λύκειο μάλιστα. Και βέβαια υπογράμμισε στα παιδιά ότι θα πρέπει πάντα να ακολουθούν τα όνειρά τους.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής απαντώντας σε ερωτήσεις των αθλητών, επεσήμανε τα εξής:

«Πάντα πήγαινα με ενθουσιασμό σε κάθε αγώνα. Αν προετοιμαστείς σωστά, κοιμηθείς και φας όπως πρέπει και είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, αυτό θα συμβαίνει»

«Οι πιο δύσκολοι αντίπαλοί μου ήταν εκείνοι που αντιμετώπιζα στην προπόνηση. Διότι εκεί έπρεπε να αποδείξω ότι αξίζω να παίζω»

«Στην αρχή της καριέρας μου το είδωλό μου ήταν ο Στόγιαν Βράνκοβιτς και μετά ο Κέβιν Γκαρνέτ».

Φυσικά ο Κώστας Τσαρτσαρής θυμήθηκε την τεράστια εμπειρία του θριάμβου επί των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, στο Παγκόσμιο του 2006 με την Εθνική ομάδα. Αλλά και τις σπουδαίες εμπειρίες του σε Νήαρ Ηστ, Περιστέρι και Παναθηναϊκό.

Η δουλειά συνεχίζεται… Με περισσότερο ενθουσιασμό αλλά κι εκπλήξεις.

Κοντά μας…

Οι εταιρείες ΒΙΚΟΣ, ΧΥΜΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑ, FREEDOM και TRACEN CHASE είναι κοντά μας ως χορηγοί στην προσπάθεια που κάνουμε.

Το Real Madrid Foundation Basketball Clinic είναι powered by ActiveMedia Group & MGC Soccer Central.

Γραφείο Τύπου / Πληροφορίες για τους συντάκτες:

τηλ.: +30 210 9343020, fax: +30 210 9316505

e-mail: pr@activemedia.gr