Μίλων Νεανική Εστία Μεγαρίδας 62-69. Κύπελλο. Συνεντεύξεις πρωταγωνιστών (video).

 

Τι παιχνίδι ήταν αυτό?

Την Πέμπτη το απόγευμα παρακολουθήσαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Η ομάδα μας αντιμετώπισε την ομάδα της ΝΕΜ, μια ομάδα που όχι μόνο βρίσκεται στην Γ Εθνική, αλλά παράλληλα διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο της στην Β’ Εθνική, όντας δεύτερη με μόλις 1 ήττα μετά από εννιά αγωνιστικές.

Το παιχνίδι ξεκίνησε έχοντας σαν πρωταγωνιστή την ομάδα των Μεγάρων. Η ομάδα μας μπήκε αρκετά φοβισμένη στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς ρυθμό στην επίθεση και χωρίς αλληλοκάλυψη στην άμυνα, με αποτέλεσμα το τελικό σκορ του ημιχρόνου να διαμορφωθεί σε 38-24 υπέρ της ομάδας των Μεγάρων.

Εκεί λοιπόν που όλοι περιμέναμε ένα διαδικαστικό δεύτερο ημίχρονο, αν αναλογιστούμε την ποιότητα των παιχτών της Μεγαρίδας, αλλά και το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής στα περισσότερα παιχνίδια η ΝΕΜ κερδίζει με μεγάλες διαφορές, είδαμε μια μεταμόρφωση του Μίλωνα, που έδειξε από το ξεκίνημα του ημιχρόνου ότι κάτι μεσολάβησε στο ημίχρονο και άλλαξε η ψυχολογία των παιχτών.

Παίζοντας ένα πολύ ώριμο πσιχνίδι και με σκορ τρίτου δεκαλέπτου 19-14, μείωσε την διαφορά στο 48-57 στο 30, και δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά στην διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου η αντεπίθεση συνεχίστηκε, φθάνοντας στο τεελευταίο λεπτό σε απόσταση αναπνοής με σκορ 65-62.

Θα μπορούσε μάλιστα να μειώσει κι αλλο την διαφορά αν δεν υπήρχε ένα κακό σφύριγμα από τον Κύριο Ιορδανίδη (σε μια κατά τα άλλα εξαιρετική διαιτησία), που οδήγησε τον Ζακυνθινό σε βολές και το σκορ σαράντα δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το παινίδι στο 67-62.

Από εκεί και πέρα μια βιαστική επίθεση των παιχτών μας και μια εύστοχη επίθεση των Μεγάρων, έφερε το τελικό σκορ στο 69-62, υπέρ της Μεγαρίδας

Καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα μας, ίσως το καλύτερο φετεινό, και διακριθέντες ο Νίκος Ψυλλέας με 22 πόντους και 3 τρίποντα, και τον Γιάννη Παπανικολόπουλο με 16 πόντους και 4 τρίποντα.

Απο την εκπληκτική Μεγαρίδα καλύτεροι ήταν οι Σιδερής Μαλούκος και Αβραμίδης.

ΜΙΛΩΝΑΣ – ΝΕ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ 62-69

Διαιτητές : Δελαγραμμάτικας, Ιορδανίδης

Δεκάλεπτα : 14-18, 24-38, 48-57, 62-69

ΜΙΛΩΝΑΣ (Αποσκίτης, Μητρόπουλος): Ανδρεόπουλος 5, Ψυλέας 22 (2), Κριζέας, Μπελίτσης 1, Καραγιαννίδης 6, Ζούκας 10, Παπανικολόπουλος 16 (4), Σφυρής, Θεοδόσης-Παπαλουκάς, Δεκαβάλλας, Ραλλάκης, Μαυροειδής 2.

ΝΕ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ (Μάνταλος): Τσαπαλής, Παπασπύρος, Σπυρόπουλος 6, Παλαιοχωρίτης, Ζακυνθινός 11, Μπαλάφας 10(2), Μπίμπας 3(1), Αβραμίδης 10, Βούρτσης 3(1), Μαλούκος 8, Θέος 10, Σιδέρης 8.

Μετά το παιχνίδι δήλωσαν:

Σπυρόπουλος (αθλητής Μεγάρων). Ξεκινήσαμε δυνατά, αλλά δεν μορέσαμε να πάρουμε μια διαφορά ασφαλείας. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίλωνας προυσιάστηκε πολύ δυνατός με αποτέλεσμα να κριθεί το παιχνίδι στο σουτ. Εύχομαι σε όλους υγεία χαρά και ευτυχία και καλή πορεία στο πρωτάθλημα και σε εμάς και στον Μίλωνα.

Ψυλέας (αρχηγός Μίλωνα): Μπήκαμε στο πρώτο ημίχρονο αρκετά φοβισμένοι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα με πολύ ποιοτικούς παίχτες. Μετά από συζήτηση στο ημίχρονο μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο διαφορετικό και δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Για εμάς στόχος είναι το πρωτάθλημα και εκεί στοχεύουμε τώρα. Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλους και βέβαια πολλές ευχές στον μικρό Χριστόφορο.

Μάνταλος (προπονητής Μεγάρων).  Βρεθήκαμε σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον και αξίζουν συγχαρητήρια στην Ομάδα του Μίλωνα. Τονίζω τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του αγώνα για τον μικρό Χριστόφορο, γιατί το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν αγώνα για την ζωή. Δεν φοβηθηκα για το παιχνίδι, γιατί ήμουν προετοιμασμένος για τέτοια εξέλιξη. Η ομάδα μου έχει έμπειρα παιδιά αλλά το ίδιο έχει και ο Μίλωνας. Τα τρια τελευταία χρόνια έχουμε παίξει αντίπαλοι 9 φορές και πάντα όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Η ομάδα μου διεκδικεί την άνοδο στην Β Εθνική και εύχομαι στον Μίλωνα να ανέβει στην Γ Εθνική αλλά να μην είμαστε αντίπαλοι……. Εύχομαι σε όλους υγεία, και από την άλλη για το μπάσκετ, εύχομαι όλοι οι αγώνες να γίνονται σε τέτοιες συνθήκες όπως αυτές που αντιμετωπίσαμε σήμερα.

Αποσκίτης (προπονητής Μίλωνα). Μπήκαμε φοβισμένοι απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Γ Εθνική. Αυτο που είπα στα παιδιά στο ημίχρονο, είναι να μπουν να ευχαριστηθούν το παιχνίδι, γιατί παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα και δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε. Αυτό κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο και παίξαμε καταπληκτικά. Είμαι υπερήφανος για τους παίχτες μου και την αντίδρασή τους. Στο τέλος με τις δύο βολές στα σαράντα δευτερόλεπτα η διαφορά πήγε στους πέντε και εκεί είναι πολύ δύσκολο να χάσει η Μεγαρίδα. Εμείς συνεχίζουμε έχοντας ένα δύσκολο έργο μπροστά μας αλλά τέτοιες εμφανίσεις μας δίνουν μεγάλη αισοδοξία.