Κολύμβηση: Ο ΜΊΛΩΝΑΣ ΣΤΑ 29α ΑΛΕΞΆΝΔΡΕΙΑ 2022

Το Σαββατοκύριακο 16-18/12/2022 το αγωνιστικό τμήμα κολύμβησης του Μίλωνα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για τη διεθνή διοργάνωση ” 29α Αλεξάνδρεια”.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος αθλητές από 8 διαφορετικές χώρες. Την ομάδα εκπροσώπησε οκταμελής αποστολή από αθλητές που είτε ανήκαν στην προεθνική ομάδα είτε ήταν ηλιακά στην ανοιχτή κατηγορία.

Συγκεκριμένα: Δρακόπουλος Σταμάτης, Αλεξόπουλος Γιώργος, Βεριγάκη Άννα, Κόκκοτα Εύα, Ρηγάκη Φένια, Βενιέρη Αγγελική, Χαρίτου Γεωργία και Ζαμαρία Αγγελική (Η τελευταία ανοίκει στην ομάδα του Παλαιού Φαλήρου και έχει διαλέξει το αγωνιστικό τμήμα του Μίλωνα για τη φετινή της προετοιμασία).

Το κλιμάκιο αυτό της ομάδας μας επέστρεψε φέρνοντας στις αποσκευές του 4 χρυσά μετάλλια 2 ασημένια και 1 χάλκινο.

Συγκεκριμένα: Βεριγάκη Άννα χρυσό στα 50 και στα 100 πεταλούδα με εξαιρετική εμφάνιση που δεν στάθηκε όμως αρκετή να της χαρίσει ένα πανελλήνιο ρεκόρ το οποίο έχασε για πολύ λίγα εκατοστά. Κάνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ αυτόματα θα έπαιρνε και την πρόκριση για το πανευρωπαϊκό Νέων – Νεανίδων 2023 μια διοργάνωση που θα έχει και άλλες ευκαιρίες να το πετύχει σε επόμενους αγώνες.

Η Ζαμαρία Αγγελική πήρε χρυσό στα 200 πεταλούδα και στα 200 μικτή ατομική, ασημένιο 400 μικτή ατομική.
Κόκκοτα Εύα ασημένιο στα 200 πρόσθιο και χάλκινο στα 100 πρόσθιο , τέταρτη στα 50 πρόσθιο. Ρηγάκη Φένια 6η στον μεγάλο τελικό στα 400 Μικτή Ατομική και 7η στα 50 και 100 ύπτιο στον μικρό τελικό. Χαρίτου Γεωργία 8η στον μεγάλο τελικό στα 100 πρόσθιο και δύο πλασαρίσματα σε μικρούς τελικούς στα 50 και 200 πρόσθιο.
Βενιέρη Αγγελική 1η στον μικρό τελικό στα 50 πεταλούδα και 6η επίσης στον μικρό τελικό στα 100 πεταλούδα.

Αξιόλογες εμφανίσεις σημειώθηκαν και από τον Δρακόπουλο Σταμάτη και Αλεξόπουλο Γιώργο κοντά στα ατομικά τους ρεκόρ σ’ αυτήν την ιδιαίτερα βεβαρημένη προπονητικά περίοδο.

Συγχαρητήρια σε αυτή την εξαιρετική προσπάθεια των παιδιών που κολύμπησαν στη Θεσσαλονίκη αλλά και στους αθλητές της ομάδας μας που έδωσαν τον καλύτερό τούς εαυτό στην ημερίδα της ομοσπονδίας στο ΟΑΚΑ δίνοντας στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστικά.

Θερμές ευχαριστίες στον χορηγό της ομάδας μας TYR HELLAS που με την υποστήριξή του φέρνει τους στόχους μας λίγο πιο κοντά.

Ευχές για καλές γιορτές και υγεία.