Κολύμβηση: Μια διεθνής δοκιμασία με απόλυτη επιτυχία

Ένας δυνατός από επιδόσεις μήνας ήταν ο Μάιος για το κολυμβητικό του Mίλωνα ξεκινώντας από τη διεθνή συνάντηση ΑCROPOLIS που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οργανωτικά από τη μεριά της ομοσπονδίας αλλά και από επιδόσεις και πλασαρίσματα για την ομάδα μας.

13 αθλητές και αθλήτριες έλαβαν μέρος και το μεγαλύτερο μέρος αυτών έκαναν ατομικά ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα οι αθλητές που κολύμπησαν σε μεγάλους τελικούς δίπλα σε μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης, ήταν η Κόκκοτα Εύα σε δύο τελικούς με μια 5η και μια 7ηθέση καθώς και με σπουδαία ατομικά ρεκόρ.

Η Βεριγακη Αννα με μια 8η θέση στα 100μ πεταλούδα και ατομικό ρεκόρ.

Στους μικρούς τελικούς είχαμε τους:

Βεριγάκη 1η στα 50μ. Πεταλούδα

Ρηγακη 2η και 2η στα 200 και 400μ Μικτή ατομική.

Καραμπά 5η στα 200μ Πεταλούδα

Κόκκοτα 5η στα 200μ Προσθιο

Χαριτου 2η, 2η και 2η στα 50, 100 και 200μ Προσθιο

Στους τελικούς με κατάταξη κάτω των 18 τους:

Σαράντου 6η στα 50μ Προσθιο

Θεοδώρου 7η στα 200μ Μικτή ατομική.

Δρακόπουλος 2ος και 5ος στα 50 και 100μ Ελεύθερο με σπουδαίους χρόνους.

Πολύ καλές επιδόσεις επίσης πέτυχαν οι:

Αρσενιαδη Ελένη

Βουτσινος Γιώργος

Βενιέρη Αγγελική

Ηλιάδης Γιάννης

Γερουλης Ζαχαρίας

Ταντουρη Φαιδρα

Ο Δρακόπουλος με τα ατομικά ρεκόρ που πέτυχε κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων στη Λεμεσό της Κύπρου το περασμένο τριήμερο, όπου κατάφερε να κάνει νέα ατομικά ρεκόρ αυτή τη φορά φορώντας το εθνόσημο και τιμώντας την Ελλάδα και τον Μίλωνα.

Στα ατομικά του αγωνίσματα πήρε μια 5η και μια 6η θέση ενώ με τις σκυταλοδρομίες κατάφερε να βοηθήσει τη χώρα μας να πάρει 2 χάλκινα και 1 ασημένιο μετάλλιο κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Έτσι και ο Σταμάτης και τα κορίτσια τις ομάδας (Κόκκοτα, Βεριγακη και Ρηγάκη) μετά από τη διεθνή διοργάνωση Τσέτσο Γκολομεεβ στην Κρήτη που  έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, ανέβηκαν κατά πολύ στη λίστα των ποσοστώσεων της εθνικής ομάδας με αποτέλεσμα να θέτουν ισχυρές υποψηφιότητες για τις επικείμενες διεθνείς διοργανώσεις   στη Ρουμανία (πανευρωπαϊκό) και στη Σλοβακία (Ολυμπιακές ημέρες νεότητας).

Να σημειωθεί ότι το ατομικό ρεκόρ της Άννας Βεριγάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης αποτέλεσε νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ στην άτυπη κατηγορία Κορασίδων Β’ .

Σιγά σιγά αυτή ομάδα αρχίζει να δείχνει την ποιότητά της  πλησιάζοντας προς τα πρωταθλήματα. Θα είμαστε κοντά στα παιδιά αυτά και στην προσπάθεια του κάθε παιδιού αυτής της μεγάλης αριθμητικά και ποιοτικά ομάδας.

Καλή επιτυχία με υγεία για τη συνέχεια.