Ιστορία

Ο Α.Ο.Ν.Σ. «Ο ΜΙΛΩΝ» είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ίδρυση του Δήμου της Νέας Σμύρνης, την ανάπτυξη και εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας.
Η περιοχή της Νέας Σμύρνης άρχισε να κατοικείται σταδιακά από το 1926 από πρόσφυγες της Μ. Ασίας και ιδιαίτερα της Σμύρνης, ανθρώπους ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένους και ενεργούς οι οποίοι αφήνοντας πίσω παλιές αγαπημένες πατρίδες αποφάσισαν να ξαναχτίσουν από την αρχή μια νέα ζωή. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, ορισμένοι νέοι της εποχής αποφάσισαν να δημιουργήσουν το 1928 τον πρώτο «Αθλητικό Όμιλο Νέας Σμύρνης».
Κατά τη δεκαετία του 1950, ένα νέο προσφυγικό κύμα από την Αίγυπτο βρήκε καταφύγιο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και τους κόλπους του Α.Ο.Ν.Σ. Τότε προστέθηκε και το όνομα του θρυλικού ΜΙΛΩΝΑ στην επωνυμία του Συλλόγου, Ολυμπιονίκη στο άθλημα της Πάλης που γεννήθηκε και έζησε στο Κρότωνα της Ιταλίας περί το 540 π.Χ.

Το 1963, ο Δήμος της Νέας Σμύρνης επιβραβεύει το Σύλλογο για τις δραστηριότητες του και του παραχωρεί «κατά κυριότητα» την έκταση των εγκαταστάσεών του. Λίγο αργότερα ξεκινάει και η κατασκευή και ανέγερση του Κλειστού Γυμναστηρίου, το οποίο είναι ένα από τα τρία πρώτα Κλειστά Γυμναστήρια που κατασκευάστηκαν στην Αθήνα.

Σήμερα ο ΜΙΛΩΝΑΣ αποτελεί ένα Αθλητικό Σύλλογο με οκτώ τμήματα διαφορετικών αθλημάτων, απασχολεί γύρω στους 25 προπονητές και έχει στις τάξεις του περίπου 1.500 αθλητές και αθλήτριες από τη Νέα Σμύρνη, αλλά και τις γύρω Πόλεις των Νοτίων Προαστίων, καθώς επίσης και χιλιάδες επισκέπτες. Αγωνιστικά τμήματα σε ΒΟΛΛΕΫ – ΜΠΑΣΚΕΤ – ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – ΠΟΛΟ – BASEBALL – ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ σε όλες τις ηλικίες και επίπεδα.
Πάντα με στόχο την Κοινωνική Προσφορά και την συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων Νέων, στην ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, ο ΜΙΛΩΝΑΣ συνεχίζει να προσπαθεί να αναπτυχτεί, και να δημιουργεί «Νέους» με αθλητικά όνειρα και αθλητικές φιλοδοξίες.