Επιστολή προς τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη με θέμα την Άρση Βαρών

Μα αφορμή την αντιδεοντολογική συμπεριφορά της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και συγκεκριμένα του Προέδρου κ. Πύρρου Δήμα, καθυστερώντας επί 4 μήνες την έκδοση δελτίων αθλητικής ιδιότητας αθλητών του Συλλόγου μας, το Δ.Σ. του Μίλωνα απηύθυνε επιστολή στον Υφυπουργό κ. Ελευθέριο Αυγενάκη ζητώντας του να παρέμβει.

Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε παράλληλα στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά και στον Διευθυντή Αγωνιστικού Αθλητισμού κ. Κάκο.

Παρακάτω η επιστολή.

“Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλετε  προκειμένου να αλλάξει η νοοτροπία των παλαιών ετών και να εξαφανιστεί η λογική με την οποία ο κάθε Πρόεδρος Ομοσπονδίας θεωρεί ότι η Ομοσπονδία του ανήκει, αδιαφορώντας μάλιστα και σε Νόμους του Κράτους, θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος μας το οποίο σχετίζεται με την αντιδεοντολογική συμπεριφορά της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ)

Ο Σύλλογος με την υπ΄ αριθμό 2533/23.9.2020 αίτηση του στην ΕΟΑΒ, έχει καταθέσει όλα τα έγγραφα που απαιτούνται  προκειμένου να εγκριθούν-εκδοθούν τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των αθλητών του. Δυστυχώς παρότι έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας , τα δελτία δεν έχουν εκδοθεί.

Να τονίσουμε επίσης ότι η αδιαφορία, σκοπιμότητα αλλά και ασέβεια προς τον Σύλλογο μας , του οποίου διαχρονικά η συμβολή στη πρόοδο και τις επιτυχίες της Άρσης Βαρών είναι σε όλους γνωστή, καταλογίζεται στο πρόσωπο του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Πύρρου Δήμα, παρά το γεγονός ότι  ο κ. Δήμας έχει στηριχθεί από τα πρώτα του βήματα από το Σύλλογο μας και σαν αθλητής μας, κατέκτησε τις Ολυμπιακές και Παγκόσμιες επιτυχίες.                 

Κύριε Υπουργέ, Με όλο το σεβασμό, ζητούμε τη παρέμβαση σας ώστε να εφαρμοστεί ο Νόμος 4726/2020 αρθρ.3 παρ. 1 για να αποκατασταθεί η νομιμότητα και ο Σύλλογος μας να συμπληρώσει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή του τμήματος του, της Άρσης Βαρών, στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.                 

Επειδή είμαστε βέβαιοι για το ενδιαφέρον σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.                

Με εκτίμηση.”                                                                                                                         Για το Δ.Σ. του Α.Ο.Ν.Σ. “Ο ΜΙΛΩΝ”