Διαβάστε τη συνέντευξη του coach Νίκου Καράγιαννη στο webradio της ΕΟΚ

Καραγιάννης: «Ο Μίλων εκπέμπει μόνο υγεία»

Ο προπονητής του Μίλωνα, Νίκος Καραγιάννης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τη δουλειά που γίνεται στον Μίλωνα: «Έχουμε την τύχη να έχουμε μια ισχυρή διοίκηση, είμαστε πολύ οργανωμένοι, με βασικό χρηματοδότη και πρόεδρο μπάσκετ τον κύριο Αγγελόπουλο, που μάς βοηθάει πάρα πολύ από πέρυσι, συν τη διοίκηση με τον κύριο Σακελλαρίδη και τον κύριο Ασημακόπουλο. Γίνεται μια εξαιρετική δουλειά στον Μίλωνα. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη φετινή χρονιά. Η δουλειά μας είναι να μπορέσουμε να έχουμε υγεία, να προστατεύουμε τους ανθρώπους που βάζουν χρήματα στο μπάσκετ όσο μπορούν για να τους έχουμε κοντά μας. Νομίζω ότι ο Μίλων εκπέμπει μόνο υγεία».

Για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό του Μίλωνα: «Ο Μίλων έκανε έναν σχεδιασμό κρατώντας 9 παιδιά από πέρυσι. Η περσινή ομάδα ήταν εξαιρετική, έκανε και το ρεκόρ στη Β’ Εθνική. Κρατήσαμε έναν μεγάλο «κορμό», συν δύο ουσιαστικές προσθήκες, τον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ και τον Ανδρέα Κανονίδη, σε θέσεις-«κλειδιά» για την ομάδα, μαζί με κάποιους μικρούς που φέραμε με ιδιαίτερο μέλλον. Μέσα απ’ τη διαδικασία της Elite League θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε κάποια παιδιά στο ρόστερ της ομάδας και να έχουν και χρόνο συμμετοχής».

Για την ομοιογένεια της ομάδας: «Η περσινή ομάδα ήταν πρότυπο σε όλη τη λειτουργία της, απ’ τα αποδυτήρια μέχρι μέσα στο γήπεδο. Ήταν μια ομάδα που απέκτησε το πνεύμα του νικητή μέσα απ’ τους αγώνες και δε θέλαμε να χαλάσουμε αυτήν την καλή «μαγιά». Εμείς είμαστε ένα κλικ πιο μπροστά όσον αφορά την ομοιογένεια. Το μέλημά μας είναι ο Μπαρτ και ο Κανονίδης να ενταχθούν ομαλά στην ομοιογένεια αυτή για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για τον φετινό στόχο του Μίλωνα: «Πρώτος στόχος είναι να μπούμε στα play-offs και μπαίνοντας εκεί θα κοιτάξουμε για το κάτι παραπάνω».

Για τον επερχόμενο (30/09) αγώνα Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό: «Για ‘μας αυτά είναι παιχνίδια προετοιμασίας. Το άσχημο είναι ότι έχουμε μεγάλο ταξίδι και αυτό μάς κουράζει όσον αφορά τη διαδικασία της προετοιμασίας, γιατί την άλλη εβδομάδα ξεκινάει το πρωτάθλημα».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Elite League: «Μακράν το πρώτο φαβορί είναι ο Πανιώνιος με βάση το μπάτζετ, το οποίο είναι επιπέδου Α1. Υπάρχουν ομάδες όπως η Μύκονος που έχουν κάνει μεγάλη επένδυση. Υπάρχουν 6-7 ομάδες που έχουν παραπλήσιο μπάτζετ. Το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, γιατί υπάρχει πάντα και ο άγνωστος «Χ» που είναι οι Αμερικάνοι. Η ομάδα που θα έχει υπομονή, που θα ξεχνάει γρήγορα τα καλά και τα άσχημα, στο τέλος θα τα πάει καλά».

Για τον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ: «Είναι ένα παιδί πάρα πολύ έμπειρο, έχει παίξει παντού, σε όλα τα επίπεδα. Είναι πρότυπο επαγγελματία, πάρα πολύ έξυπνος. Το σώμα του δεν παραπέμπει στην ηλικία του, είναι σαν 25 χρονών. Είναι ένας παίκτης που μάς έχει ανεβάσει ένα επίπεδο. Είναι έτοιμος για την ομάδα, είναι πάρα πολύ έμπειρος, δε χρειάζεται πολλά πράγματα για να ενταχθεί στην ομάδα».