Ανακοίνωση του ΑΟΝΣ «Ο ΜΙΛΩΝ» για την έκδοση (επιτέλους) των Δελτίων νέων αθλητών του από την ΕΟΑΒ

Μετά την αναδίπλωση της ΕΟΑΒ, αποτέλεσμα της αποκάλυψης των ψευδών ισχυρισμών και των ταπεινών μεθοδεύσεών της αλλά και της παρέμβασης της Πολιτείας και την παράδοση, επιτέλους, των δελτίων των νέων αθλητών μας, τα οποία φέρουν ως ημερομηνία έκδοσης 28/9/2020 (!!!), όταν επί 5 μήνες η Ομοσπονδία μας αρνείτο την ύπαρξη αυτών, το Δ.Σ. του ΑΟΝΣ «Ο ΜΙΛΩΝ» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση/ ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΕΟΑΒ και πρώην αθλητή του.

Κύριε  Δήμα    

1. Με την τελευταία σας ανακοίνωση (19/2) πως «τα δελτία των νέων αθλητών του ΜΙΛΩΝΑ η ΕΟΑΒ τα είχε εκδώσει άμεσα και για την μη παραλαβή τους φταίει ο υπάλληλος μας», ξεπεράσατε κάθε ηθικά λειτουργικό φραγμό και καταντήσατε τον εαυτόν σας περίγελο.    Αποκαλύψατε για μια ακόμη φορά τις καθόλου κολακευτικές πλευρές του χαρακτήρα σας αφού με ταπεινά κίνητρα μπήκατε εμπόδιο σε ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της Ελλάδας από το όποιο κι εσείς τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο, λάβατε την αθλητική στοργή και την στήριξη, πολύ πριν τα ολυμπιακά σας μετάλλια και την αναγνώριση.

2.Αλλά αν οι πράξεις σας ήταν μόνο εναντίον του Συλλόγου μας αυτό δεν θα μας ενοχλούσε, καθώς είναι γνωστή σε όλους η ρήση «ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος».  Δυστυχώς όμως με δόλιες ενέργειες και συμπεριφορές, δικής σας προφανώς σύλληψης και ενορχήστρωσης (εκτός αν κάποιος άλλος …υπάλληλος –δικός σας σε αυτή την περίπτωση- ευθύνεται) :

            α.Στερήθηκαν οι νέοι μας αθλητές την δυνατότητα να ξεκινήσουν την ενασχόλησή τους με την Άρση Βαρών -την οποία εσείς με την ιδιότητά σας θα έπρεπε να υπηρετείτε και όχι να καταδικάζετε- εδώ και 5 μήνες, δηλαδή πολύ πριν τεθεί σε ισχύ το ισχύον lock down.  Έτσι αυτοί θα είχαν και προπονήσεις αρκετές αρχικά και πρόγραμμα για να γυμνάζονται, έστω κατ’ οίκον, μέχρι σήμερα.

            β.Εκθέσατε την Ομοσπονδία υποχρεώνοντας τους δικούς σας υπαλλήλους να μην κάνουν το καθήκον τους και να ψεύδονται κατ’ επανάληψη στην επικοινωνία μας για να μάθουμε περί της τύχης των νέων δελτίων μας.

            γ.Ακόμη χειρότερα, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δείξετε πως εσείς είχατε κάνει το σωστό, ολισθήσατε στην δημοσίευση των δελτίων με προσωπικά δεδομένα των νέων αθλητών μας, για να “δει ο κόσμος” άραγε τι ; την ημερομηνία που υπάρχει πάνω σε αυτά (28/9/2020) ;  η οποία αποδεικνύει τι ακριβώς ;

3.Το πρόβλημά μας κ. Δήμα, αν δεν το καταλάβατε (ή δεν σας το εξήγησαν οι σύμβουλοί σας) δεν ήταν απλώς η ημερομηνία στα δελτία αλλά η έκδοση και η παράδοσή τους, την οποία εσείς ο ίδιος σαμποτάρατε.  Αλλά όπως εσείς είπατε, «ο υπάλληλος της ΕΟΑΒ μας πήρε τηλέφωνο και εμείς τα αφήσαμε να …ωριμάσουν για να σας “εκθέσουμε” προσωπικά 5 μήνες αργότερα».   Λέτε να έχετε δίκιο κ. Δήμα;   Nα είναι ο γιαλός …στραβός και εσείς να αρμενίζετε ίσια;

 4.Όμως η αλήθεια -με την οποία είστε μονίμως μαλωμένος- είναι άλλη, όπως την παραθέτουμε παρακάτω με πραγματικά στοιχεία :

            α.Μετά τις πολλές αρνητικές απαντήσεις που λάβαμε από την ΕΟΑΒ, στείλαμε στις 9/2  επιστολή προς τους  κ.κ. τον Υφυπουργό και τον Γ.Γ. Αθλητισμού και εκδώσαμε την 10/2  σχετική ανακοίνωση καταγγελίας σας.  

            β.Στις 13/2 εκδώσατε ανακοίνωση περί …εκλογών (η μόνη σας προτεραιότητα  και μόνιμη σας αγωνία) και  παρότι «περί πολλά άλλα τυρβάζοντας»,  ξεχάσατε (;) να αναφερθείτε στα δελτία, τα μόνα που εμείς ζητούσαμε, προφανώς γιατί αυτά δεν είχαν εκδοθεί, όπως ψευδώς ισχυριστήκατε λίγες μέρες αργότερα.

            γ.Την άστοχη σας απάντηση αντικρούσαμε με νέα μας ανακοίνωση (15/2) και βλέποντας την αδιαλλαξία και την εμπάθειά σας, ακολούθησε σοβαρή παρέμβαση του Αντιπροέδρου μας προς τον Υφυπουργό κ. Λ. Αυγενάκη, στα πλαίσια του διαδικτυακού διαλόγου «Αθλητισμός 2021 – Συμπαίχτες στην  Μεταρρύθμιση» προκειμένου να επιληφθεί η Πολιτεία του σοβαρού σας ολισθήματος.  

5.Έτσι κ. Δήμα, έχοντας αποκαλύψει πλέον τον σκοτεινό σας ρόλο επισήμως, εγγράφως αλλά και δια ζώσης στον κ. Υφυπουργό και στα εκατοντάδες σωματεία που παρακολουθούσαν, αναγκαστήκατε, «ποιών  την ανάγκη φιλοτιμία» να εκδώσετε, μια εβδομάδα αργότερα (19/2) την τελευταία σας λυπηρή ανακοίνωση όπου δημοσιεύοντας (!!!) τα δελτία των αθλητών μας (αφού δώσατε επί τέλους την εντολή είτε να βγουν στο φως, κλειδωμένα για 5 μήνες, είτε να τα υπογράψουν με προγενέστερη ημερομηνία -πρακτική αχαρακτήριστη) μας εκφράσατε και από πάνω την ….συμπαράστασή σας για τα παιχνίδια που έπαιξαν κάποιοι στην πλάτη μας,  που μας …διαπόμπευσαν στον κ. Υφυπουργό και πως σας οφείλουμε συγνώμη.    Πραγματικά, «Μωραίνει  Κύριος…».

6.         Τα πραγματικά αυτά περιστατικά αποδεικνύουν ότι αφ΄ ενός μεν εσείς συλληφθήκατε«κλέπτων οπώρας» αφ΄ εταίρου και κατά το κοινώς λεγόμενο «και οι Άγιοι φοβέρα θέλουν».   Έτσι το 2.500 χρόνων ρητό «Αιδώς Αργείοι» όχι απλώς είναι επίκαιρο αλλά πραγματικά φαίνεται σαν να είχε βγει για σας προσωπικά.

7.Κύριε Δήμα.  Οι κακές προθέσεις και η στάση σας σας έχουν εκθέσει στην αθλητική οικογένεια του ΜΙΛΩΝΑ, στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και στο σύνολο του Ελληνικού Αθλητισμού.   Η γνωστή σε όλους πλέον ανεπάρκεια και αναξιοπιστία σας ως “παράγοντα“ δεν μπορεί να θαμπώσει  την πολύτιμη και πεντακάθαρη ιστορία του ΜΙΛΩΝΑ αλλά ούτε και να περιορίσει το όραμά μας να τον διατηρήσουμε -εθελοντές εμείς και άμισθοι και όχι επαγγελματίες παράγοντες- ωφέλιμο τόσο στην νεολαία και την κοινωνία της Νέας Σμύρνης και της ευρύτερης περιοχής μας όσο και στον Ελληνικό Αθλητισμό γενικότερα.

8.Τέλος, αν τα παραπάνω αρχαία ρητά δεν σας λένε τίποτε -παρότι Πύρρος- σκεφτείτε αυτό των σημερινών απλών συμπατριωτών μας «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα» και αλλάξτε γρήγορα ρότα.

9.Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό  κ. Λ. Αυγενάκη  και τον Γενικό Γραμματέα  κ. Γ. Μαυρωτά τους οποίους απασχολήσαμε για ένα ζήτημα τόσο απλό.   Αλλά οι δικές μας δυνάμεις και οι σεμνές και νόμιμες ενέργειες μας δεν ήταν αρκετές για να αντιμετωπίσουμε τακτικές που παραπέμπουν σε άλλους καιρούς και σε επαγγελματίες «δια βίου» παράγοντες.  

10.Παραμένουμε στην διάθεσή της Πολιτείας για την πάταξη κάθε ανομίας και κάθε συμπεριφοράς «δυνάστη προς σκλάβο» στον χώρο του Ελληνικού Αθλητισμού, ανεξάρτητα από την ιστορία ή τα μετάλλια του κάθε “παράγοντα”.    Όταν ο ίδιος δεν τα σέβεται εμείς τον περιφρονούμε.

Για το Δ.Σ. Α.Ο.Ν.Σ. “Ο ΜΙΛΩΝ”